Hodný chlapec ... když muž nedospěje

 

Oblast mužsko-ženské polarity otevřu krátkým článkem o syndromu hodného chlapce.

Dospělý muž může vnitřně zůstat nedospělým chlapcem klidně ve svých 40 letech. Běžně si toho vědom není, vypjatých situací a zkoušek už není v naší době mnoho, spolehlivě se to ale ukáže ve vztahu.

Hodný chlapec je totiž atraktivní pro maminku - je vnímavý, nápomocný, vzorný, ale vzbuzuje odpor u partnerky - místo samostatnosti hledá potvrzení, souhlas a na partnerce je tak závislý.

Dospělý muž (ve své tvořivé a sexuální potenci) je atraktivní pro partnerku - je plný energie, nezávislý, nepředvídatelný a tedy i překvapující a zábavný, ale nebezpečný pro maminku - možná podvědomě cítí, že ji opustí a nebude už o něj pečovat. Možná k ní přichází strach ze změny. Kam bude teď směřovat svoji energii? Kde nalezne svoji hodnotu, když pro chlapce hodnotu ztratila? Je těžké hledat ji v sobě, nebo oživovat vztah se svým mužem, když posledních 20 let byl na druhé koleji... možná i sama o sebe ta léta tolik nedbala a teď se bojí, že už atraktivní pro svého muže nebude.

Vraťme se ale k chlapci. Pokud budeme vzorní, ale bez divoké energie, budeme přitahovat ženy s mateřskými tendencemi. Dají nám sice pohodlí a lásku, ale budou za to chtít konformitu a vděk. Je to vztah závislosti, obchodu, podmíněné lásky.

Vztah s partnerkou-matkou nebo udržování vztahu se svojí matku v dospělosti je tedy pohodlné, ale platíme za to vysokou cenu. Neprožíváme svoji mužskou esenci. A partnerka i naše matka nemohou prožívat svoji ženskou esenci. Podvědomá frustrace z neprožívání sebe sama se hromadí až přijdou výčitky (zaručeně od obou) nebo nevěra a to nejspíše s tím obhroublým primitivním frajerem. Co na něm vidí?  Schází mu sice empatie a laskavost, ale zase vidí v ženě sexy kočku a nemá problém svůj zájem ukázat...

Takže vzkaz všem maminkám: pusťte své chlapce z mama hotelu,
vzkaz partnerkám: mějte ještě trochu trpělivosti
a chlapům: chytněte se za rozkrok a vemte si co Vám patří a k tomu Vám pomáhej Alice Cooper s písní No More Mr. Nice Guy :-)


(Shivo)

Diskuze k článku Hodný chlapec

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek