Nudlová miso polévka

Konec srpna, venku je sychravo a na takové počasí je dobrá miso polévka. Její příprava je rychlá a snadná.

Jako základ jsem použil vývar z cizrny, kterou jsem vařil pro jiné jídlo - místo odpadu máme surovinu zadarmo, je to ekologické, ekonomické a chutné.

Uvařil jsem v něm špagety a přidal zeleninu: cibuli, ředkev, okurku, mrkev, prostě to co je zrovna doma.

V hrnečku stranou rozmíchám lžičku misa ve studené vodě a potom co jsou špagety se zeleninou hotové ho přidám a zamíchám.

Do talíře jsem ještě přidal na kostičky nakrájené marinované tofu a trochu živé zeleniny - lístky a květy lichořeřišnice, pažitku, cibulku, co zrovna máme doma.

Na závěr lžička sojovky na osolení.

Dobrou chuť.

 

(Shivo)