OSHO Dynamická meditace

 

Dynamická meditace je vhodná k aktivaci energie, pročištění emocí, koncentraci, práci s egem a odevzdáním se. Rozšiřuje naši energetickou kapacitu a přináší vědomí do našeho denního života.

V meditačních centrech se dělá každé ráno jako naše první denní aktivita před snídaní. Rozpumpuje naši energii a dá dnu ten správný odpich :-)

Meditace trvá 60 minut a má pět fází:

  1. fáze: Energetizujeme tělo pomocí dechu. Tato fáze je odrazovým můstkem celé meditace - čím více do toho jdeme tím lepší bude.
  2. fáze: Katarze - uvolníme všechny emoce bez jakýchkoliv zábran. Může to být radost, vztek, smutek, ... dovolujeme si naplno vyjádřit emoce hlasem a tělem. Tato fáze odráží naši schopnost prožitku a kontaktu s emocemi.
  3. fáze: Přijímáme novou energii a odevzdáváme se - v této fázi skáčeme bez zastavení s rukama nad hlavou. Necháme přitom zaznít ze svého nitra slabiku Hu. Narážíme přitom na odpor mysli, která tělu říká "už nemůžu". Pokud se nám podaří tyto momenty překonat, získáme přístup k dalším vrstvám své energie a překonáváme své ego. Tato fáze odráží přístup k naší životní energii.
  4. fáze: Zamrznutí a ticho. To je teprve to pravé peklo pro naši mysl - tělo je rozjeté a nejednou přijde povel Stop a my zamrzneme v pozici v jaké se nacházíme. Žádná aktivita, žádný zvuk. Staneme se svědkem, který nic nekoná. Sledujeme naši mysl - čím se zabývá? Je tu pro nás, nebo odlétla pryč a dělá si co chce? Tato fáze se zdá být nekonečně dlouhá a odráží náš přístup k bdělosti, vědomí a schopnosti pojmout naši energii.
  5. fáze: Oslava :-) V této fázi se uvolníme do svého tance, ať už je jakýkoliv, necháme tělo volně tančit a prožíváme sami sebe a oslavujeme život.


(Shivo)

 

OSHO je registrovaná značka. Povolení k jejímu užívání dává OSHO International Foundation, www.osho.com/copyrights - All rights reserved.

OSHO Dynamická meditace

ranní meditace s pohybem

 

Kdy a kde?

meditace v Praze vedeme v rámci OSHO centra..., s dotazy nás kontaktujte.